تصفیه فاضلاب نانوایی و شیرینی پزی

 

مقدمه:

صنعت نانوایی و شیرینی پزی یکی از بزرگترین صنایع مواد غذایی در جهان است. که بر حسب تنوع محصول و فرایند به صورت زیر تقسیم بندی می شود.

-نان
-نان رول
-شیرینی
-محصولات خاص مانند کیک؛بیسکویت؛دونات و نان های مخصوص

چندین هزار سال است که روش تهیه و پخت نان ثابت است و تجهیزات و وسایل  مورد استفاده شامل:

-آسیاب
-مخلوط کن و خمیر گیر
-دستگاه شکل دهنده یا چونه گیر
-ظرف تخمیر
-اون
-گرماگیری

فرایند تخمیرو پخت نان به ترتیب در دمای 40 درجه سانتیگراد و 260-160 درجه سانتیگراد صورت می گیرد .

محصولات باید در دمای 20-4درجه سانتیگراد نگهداری شود.

مواد اصلی تشکیل دهنده نان عبارتند از:

-آرد
-مخمر
-نمک
-آب

 همچنین معمولا ویتامین C (اسید اسکوربیک) وعوامل نگهدارنده مانند اسید استیک و روغن های گیاهی به نان افزوده می شود.

آب :

یک ترکیب مهم در فرایند تولید می باشد .نسبت آرد به آب به طور معمول 10:6        می باشد نسبت مواد تشکیل دهنده خمیر نسبت به آرد کمتر است.

در طول فرایند تولید آب 50-40 درجه با مواد شوینده ای که برای شستشوی ظروف و سینی ها و گرد غبار مورد استفاده قرار می گیرد،مخلوط می شود.

منابع فاضلاب صنایع نانوایی و شیرینی پزی:

صنایع نانوایی و شیرینی پزی یکی از بزرگترین مصرف کنندگان آب در اروپا و ایالات متحده می باشد.

مصرف روزانه آب در این صنایع بین   10,000-300,000  gal/day  می باشد. و بیش از نیمی از آن به فاضلاب تبدیل می شود.

فاضلاب:

فاضلاب این صنایع از شستشوی واحدهای عملیاتی و تجهیزات و همچنین شستشوی کف حاصل می شود.

مشخصات این نوع فاضلاب ها ، بارآلی بالا و نوسانات شدید جریان وحاوی آرد،شکر،مخمر،روغن وگریس می باشد.

نسبت مصرف آب به محصول در صنایع غذایی معمول 10،در صنایع شیمیایی بیشتر از5 و صنایع کاغذ و پارچه 2 می باشد.

به طور معمول نیمی از آب در فرایند تولید وباقیمانده جهت شستشو مورد استفاده قرار می گیرد.

/ 0 نظر / 8 بازدید